Chili på hjortrulle

8 portioner

2 kg rulle av kronhjort.
3 chilifrukter ( milda eller starka beroende på hur het man vill ha)
10 vitlöksklyftor
5 torkade fikon
1 paket bacon
3 msk tomatpuré
1 dl chilipulver
1 msk spiskummin
1 dl inlagda jalapeño
0,5 dl koncentrerad viltfond(Bongs)
1 l ljust lättöl
2 dl vitt vin
2 lagerblad
0,5 dl paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 msk malen koriander
salt
Smör att steka i

Tillbehör:
Bröd (tunnbröd, chiabattabröd eller baguetter)
Riven lagrad ost
Gräddfil eller matyoghurt
Guacamole (Avocado, vitlök, crèmefraiche, citronsaft, salt, peppar)

1. Hacka chili, vitlök, fikon

2. Fräs tomatpuré, vitlök, chilipulver och spiskummin någon minut i en stor gryta.

3. Skär köttet i små grytbitar

4. Strimla baconet

5. Bryn kött och bacon i omgångar och lägg över i den stora grytan.

6. Lägg i chili, fikon, inlagd jalapeño, fond, öl. vin. lagerblad, paprikapulver, oregano och koriander i grytan.

7. Tillsätt lite vatten om inte allt kött är täckt.

8. Koka upp och låt småkoka under lock tills köttet faller isär,. Det tar minst 3-4 timmar. Smaka av med salt.’

9. Servera med tillbehören.

10. Forma till biffar och stek dem i stekpanna

Skriv ut receptet!