Enchiladas med hjortkött och guacamole

4 personer

500 g hjortkött (grytbitar eller högrev)
1 stor lök
1 halv purjolök
1 paprika
1-2 msk smör eller margarin
2 krm Salt
1 krm svartpeppar
Isbergssallad

Marinad:
4 msk olja
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
1 msk soja
2 msk sweet chili
1 tsk Worcestersås (kan uteslutas)

Guacamole:
2 Avocados
2 dl crème fraiche
1 tsk citronsaft
2 pressade vitlöksklyftor

1. Skär köttet i tunna strimlor

2. Blanda samman marinaden och lägg i det skurna köttet. Marinera i minst en timme. (det går att steka direkt om det inte finns tid för marinering)

3. Skala och skär under tiden löken, purjon , paprika och isbergssallad..

4. Hetta upp en stekpanna. Lägg i köttet och bryn det. Lägg i lök och paprika. Fräs under lock ett par minuter.

5. Mosa avokadon och blanda i de övriga ingredienserna till guacamolen.

6. Servera kött, guacamole och strimlad isbergssallad i tortillabröd.

Skriv ut receptet!