Fylld hjortfärslimpa med ugnsstekta potatisar

4 personer

Färs:
0,5 kg hjortfärs
2 ägg
2 dl lätt creme fraiche
2 msk havrekli
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk  timjan 

Fyllning:
150 g fetaost i olja
Soltorkade tomater ( 4 st) 

Potatis:
10-12   Potatisar
Olivolja
Salt o peppar
Ett par vitlöksklyftor

  1. Blanda allt till färsen.
  2. Bred hälften i en ugnssäker form.
  3. Skär de soltorkade tomaterna i småbitar och blanda med fetaosten.
  4. Bred blandningen på färsen i formen.
  5. Lägg över resten av färsen på fyllningen. Platta till så det blir en bred limpa.
  6. Dela potatisarna i halvor. Lägg dem runt färslimpan. Krydda med salt. peppar och vitlök. Ringla över olivolja.
  7. Stek i ugn, 200 grader, i 40 minuter eller tills färsen fått fin färg och potatisen ör genomstekt.
Skriv ut receptet!