Gulaschsoppa

8-10 port

1 kg högrev eller grytbitar
0,5 msk+1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
Olivolja, smör
1,5 msk paprikapulver
1 tsk mald kummin
1 tsk chilipeppar
1 l vatten

Viltfond:
5 dl porter
1 burk krossade tomater
2 krm svartpeppar
4-5 potatisar
2 röda paprikor
Pressad saft från 1 citron
Gremolata
2 vitlöksklyftor
1 knippa bladpersilja
Rivet skal från 1 citron

1. Skärköttet i tärningar. Blanda med 0,5 msk salt. Låt stå

2. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja och smör tills den är genomskinlig. Tillsätt paprikapulver, kummin och chilipeppar. Stek en kort stund..

3. Bryn köttet i olja och smör i en gryta. Tillsätt vatten, buljong, porter, tomatkross och peppar. Låt sjuda 1-2 timmar.

4. Skala potatis och skär i bitar. Kärna ut och skär paprika i bitar. Blanda paprika och potatis i grytan och sjud ytterligare 15 minuter. Smaka av med citronsaft och salt.

5. Gremolata: Hacka vitlök och persilja och blanda med rivet citronskal.

6. Servera grytan med gremolata och smetana eller crème fraiche.

Skriv ut receptet!