Hjortgryta med kantareller

600 g hjortkött, gärna från bogen
2 små gula lökar, hackade
2 msk smör eller margarin
150 g kantareller, grovhackade
2 tsk salt
I krm vitpeppar
I /2 msk krossade enbär
2 dl grädde

Putsa köttet från senor och hinnor, och skär i små tärningar. Bryn kött och lök i lite matfett i en bra järngryta. Sila av svampen, men spara vätskan. Bryn kantarellerna (eller champinjoner) i lite av fettet från köttet i en stekpanna.

Ta upp svampen och vispa ur stekresterna med lite vatten, häll sedan över denna sky i järngrytan. Smaka av med salt, peppar och enbär innan du tillsätter grädden. Rör försiktigt om och låt grytan småkoka under lock tills köttet är mört (cirka i timme)

Om du tycker att det behövs kan du tillsätta mer vätska (vatten grädde eller buljong efter smak) under tiden som det kokar.

Tillsätt sedan svampen, och rätten är färdig för servering.

Serveras med ångande varmt råris strött med röda paprikastrimlor.

Skriv ut receptet!