Hjortköttbullar med bostongurka

4 portioner

500 g hjortfärs
3 msk hackad brynt lök
1 ägg
3 msk kesella
0,5 msk viltfond med kantarell
1 dl bostongurka
1 dl finstrimmad stjälkselleri
1,5 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm
Salt, peppar

Sås:
2 dl kokbar lätt crème fraiche
1 msk viltfond med kantarell
0,5 tsk kinesisk soja
2 msk rönnbärsgelé
1 dl fint strimmat äpple eller päron

1. Blanda ingredienserna till en smidig färs. Forma till köttbullar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda

2. Bryn dem, några i taget, i smör. Minska värmen och efterstek dem i 2-5 minuter.

Såsen: Koka ihop crème fraiche, fond, soja och gelé. till såsen. Blanda ner frukttärningarna i såsen.

Servera med kokt potatis eller potatismos

Skriv ut receptet!