Kryddig viltgryta

Recept för 6 personer
I kg Hjortkött
1 tsk salt, 1/2 tsk vitpeppar
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olja (ej olivolja)
1 msk tomatpuré
2 1/2 dl rödvin
1/2 dl rödvinsvinäger
4 cm färsk ingefära, strimlad
2 stjärnanis
2 lagerblad
2 torkade thaichili
8 dl viltbuljong eller
8 dl vatten med 3msk konc. viltfond
2 msk maizena majsstärkelse
2 tsk coloritsoja
2 krm salt, 1 krm peppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär köttet i tärningar om 2×2 cm.
Salta och Peppra köttet och bryn det i omgångar
tillsammans med lök och vitlök i olja i en gjutjärnsgryta.
Tillsätt tomatpuré, häll på rödvin och rödvinsvinäger.
Lägg kryddorna och chilin i en kryddpåse och tillsätt den.
Koka ner rödvinet tills nästan all vätska lokat in.
Slå på viltbuljongen.
Ge det hela ett uppkok, lägg på ett lock.
Koka köttet färdigt i ugnen 1-1 1/2 timme.
Ta upp köttet samt kryddpåsen.
Red av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten,
och färga den med coloritsoja.
Lägg tillbaka köttet och smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris eller potatis och ugnsrostade rotsaker.
Smaklig måltid.

Skriv ut receptet!