Långkok med japansk touch

4-6portioner

2 kg högrev eller grytbitar
200 g Märgben- alternativt o,5 dl viltfond
1 msk olja
1 klyftad gul lök
2 skivade vitlöksklyftor
50g strimlad ingefära
1 l vatten
2 dl japansk soja
2 msk socker

Till servering:
200 g risnudlar
250 g champinjoner
50 g strimlad ingefära
200 g böngroddar
1 skivad och urkärnad röd chili
150 g kokta sojabönor ( eller annan typ av bönor)
2 kokta skickade rödbetor
4 strimlade salladslökar ( eller en halv purjolök)

1. Bryn köttet i en gryta.

2. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt skjuta under lock tills köttet faller isär.

3. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen och skölj dem i kallt vatten.

4. Vid servering. Lägg ner svamp, ingefära, champinjoner, i buljongen för att mjukna något.( ca 2 min)

5. Lägg därefter i övriga grönsaker i grytan och servera omgående med nudlarna.

Skriv ut receptet!