Lasagne med köttfärssås

4 pers

Lasagneplattor:
500 g keso
2 dl riven parmesanost
1dl grädde
Bolognesesås:
500 g hjortfärs
500 g krossade tomater
1 gul lök
1 morot
20 g rotselleri
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 dl buljong
1 msk oregano
1 krm timjan
Salt o malen svartpeppar

Till gratinering:
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken.
Skala och riv morot och selleri n grovt.
Fräs grönsakerna mjuka i smöret.
Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
Lägg sedan i allt i en kastrull och spä på med buljong
och de krossade tomaterna. Krydda med örtkryddorna.
Pressa i vitlöken och låt sjuda på svag värme under lock i 15 min.
Krydda med salt och peppar.

Varva lasagneplattor, köttfärssås, keso och parmesan
i en smord ugnssäker form.
Slå på grädden och strö över den rivna osten.
Grädda i 45-50 min på nedersta falsen.

Skriv ut receptet!