Pepparbiff av hjort

Biffar:
500 g hjortfärs
1 ägg
1 dl vatten
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
0,5 msk grovmalen svartpeppar
1 msk grovkrossad rosépeppar
2 msk smör eller margarin

Sås:
2 dl vilt- eller tärningsbuljong
2 dl crème fraiche
2 tsk fransk ljus senap
1 msk soja
Krossade enbär
1 msk svart vinbärsgelé

Börja med såsen

1. Blanda buljongs, crème fraiche ,senap,. soja och om så önskas enbär i en djup kastrull. Koka upp och låt det sjuda tills såsen har lagom tjock konsistens

2. Tillsätt vinbärsgelén och smaka av med salt och peppar.

Medan såsen kokar gör du biffarna.

1. Blanda hjortfärsen med ägg, vatten, potatismjöl och salt.

2. Forma till fyra biffar och krydda med salt och peppar på båda sidorna.

3. Tryck in den krossade rosépepparn i biffarna.

4. Stek biffarna i matfettet i lagom varm stekpanna i 2-3 minuter på varje sida.

5. Lägg biffarna åt sidan, vispa ut stekpannan med lite vatten och häll stekskyn i såsen och rör om.

6. Lägg biffarna i såsen och låt koka på svag värme i ett par minuter.

7. Strö över finhackad persilja.

Servera med kokt potatis, broccoli och en fräsch sallad.

Skriv ut receptet!