Rostbiff med tomat- och timjanssky

700 g rostbiff av hjort
4 tomater
1 schalottenlök
10 timjanskvistar
2 dl viltbuljong
2 morötter
2 palsternackor
1 fänkål
2 paprikor
6 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
50 g smör
Olja till stekning
Salt, peppar

1. Sätt ugnen på 100 grader.(75 grader varmluft)

2. Bryn köttet. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Stek i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader.

3. Skär tomaterna i klyftor, skär loss tomatkärnorna och spara i en skål. Strimla tomatköttet.

4. Finhacka schalottenlöken. Dra bladen av timjankvistarna. Skär kvistarna i små bitar. Fräs lök och timjankvistarna i olja.

5. Tillsätt tomatkärnorna, häll på buljongen och koka i 10 minuter. Sila såsen, tillsätt det strilade tomatköttet och timjanbladen. Smaka av med salt och peppar.

6. Skala och skär grönsakerna i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten och smör. (de ska ha tuggmotstånd kvar)

7. Skiva rostbiffen tunt och lägg upp den på en varm tallrik tillsammans med grönsaksragun och tomat- och timjansky.

Skriv ut receptet!