Viltburgare med västerbottenost

4  portioner

800 g finmalen hjortfärs (eller annan viltfärs)
1 ägg
2 tsk salt
½ – 1 tsk svartpeppar
100 g västerbottenost

Tillbehör:
Sallad
Tomat
Gurka
Gul eller röd lök
4 hamburgerbröd

  1. Sätt ugnen på 175 grader C
  2. Blanda färsen med ägg. Krydda med salt och peppar.
  3. Forma 8 tunna jämna burgare och lägg en tjock skiva ost mitt på 4 av dem.
  4. Lägg den andra burgaren ovanpå. Forma till så att de sluter samman i kanterna och osten inte rinner ut.
  5. Stek burgarna hastigt på båda sidorna. Efterstek i ugnen i 8-10 minuter.
  6. Skär tomat och lök i skivor och skölj salladen. Servera med bröd, grönsaker och hamburgerdressing.

Hamburgerdressing

4 personer
Blanda 4 msk majonnäs med 2 msk chilisås och 1 msk vatten.
Smaka av med salt och peppar.

Skriv ut receptet!