Viltfärsgryta

4 personer

½ – 1 liter färsk svamp (eller 1 burk á 200g)
1 stor lök
1 purjolök
1 palsternacka
1-2 msk smör eller margarin
400 g hjortfärs
½ dl matlagningsgrädde
2-3 msk dijonsenap
1 msk konc vilt- och kantarellfond
1 msk majsstärkelse
Salt, svartpeppar, timjan
Garnera med lingon och hackad persilja

1. Ansa svamp och skär den i mindre delar.

2. Skala och grovhacka löken.

3. Skala och grovriv purjolöken.

4. Bryn svamp, lök och palsternacka i en rymlig gryta. Ta upp alltsammans.

5. Bryn färsen i grytan. Krydda med 1 tsk salt, 2-3 krm svartpeppar och ½ – 1 tsk timjan.

6. Lägg tillbaka svamp och grönsaksblandningen i grytan.

7. Rör samman grädde, senap, fond och majsstärkelse. Hälld et grytan och rör om.

8. Låt grytan puttra på svag värme under lock i ca 10 minuter. Smaka a. Strö över lingon och hackad persilja.

Servera med pressad potatis, ris eller fullkornspasta.

Skriv ut receptet!