Wallenbergare av hjortfärs

4 personer

400 g hjortfärs
1 ägg
4 dl vispgrädde
Salt, svartpeppar
Ströbröd
2 msk smör

Potatismos:
600 g mjöllig potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
Salt, peppar
½ msk smör

400 g gröna ärter
2 schalottenlökar, finhackade

1. Kör färsen i matberedare tillsammans med ägget. Städ med grädden lite i sänder. Krydda med salt och peppar. (Alla ingredienser ,måste vara kalla)

2. Forma färsen till platta biffar. Vänd dem i ströbröd och stek dem på svag värme i en stekpanna med brynt smör.

3. Skala potatis och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Pressa potatisen och späd med varm mjölk och/eller grädde. Rör i smöret och smaka av med salt och peppar.

4. Fräs ärter och finhackad schalottenlök i smör några minuter tills ärterna är mjuka. Servera till biffarna och potatismoset.

Skriv ut receptet!