Hjortkött

Kött av kvalité

Hjortkött passar utmärkt i det moderna köket. Det är en naturligt fettsnål produkt med lätt viltsmak. Av hjortkött kan man tillaga i princip samma maträtter som av annat kött som t.ex. hamburgare, grytor, stekar men även exklusivt tillagade rätter vid festmiddagar.

Hjortkött är mycket magert och har både ett lägre energiinnehåll och mindre kolesterol än kött från bl.a. nötkreatur och får. Det innehåller mycket nyttiga fettsyror sk. fleromättat fett och rikligt med proteiner. Hjortkött har det högsta proteinvärdet och lägsta energivärdet i jämförelse med kött från uppfödda djur.

Hjortarna i vårt hägn lever ett fritt liv i sin naturliga miljö och med bästa tänkbara bete. På åkrarna har insådd av olika baljväxter skett, bl a kärringtand och blåluzern. Dessutom cikoria, svartkämpar, kummin och flera gräsarter för att hjortarna ska få ett smakligt och nyttigt bete.

Djuren avlivas utan stress och hängs och styckas i ett nyuppfört modernt EU-godkänt slakteri endast 1 km från hägnet. Samtliga djur veterinärbesiktas.

Leveransen

Vi säljer köttet i halvor. En halva väger mellan 25 och 45 kg slaktvikt, dvs. inklusive ben. Den benfria vikten är ca 2/3 av slaktvikten. Vi levererar köttet benfritt, styckat och vakuumpackat. Köttfärsen är mald och lagd i enkilosförpackningar. Om så önskas levererar vi också utskurna ben (märgben eller ben till hunden). Samtliga förpackningar är märkta med vikt och namn på köttdetaljen. Allt är klart att lägga in i frysen direkt.

YE_7761 Bra Hjorts kassar

Köttdetaljerna som syns på bilden ingår vid köp av ett halvt djur

Du kan när som helst ringa eller skicka in en intresseanmälan om du vill köpa hjortkött. Till de som anmält intresse för köp av hjortkött eller tidigare varit kund hos oss skickar vi ut en beställningsförfrågan i början av september via e-post.